جایگاه معنویت و مراقبت معنوی در سیستم بهداشتی در مواجهه با بحران کووید ۱۹
بیماری کرونا ویروس به عنوان یک مشکل جهانی شناخته شده که مبتلایان و تعداد مرگ و میر بالایی را در پی داشته است. بدون تردید، کووید ۱۹ یکی از اصلی ترین بحرانهایی است که سیستم مراقبت بهداشتی طی قرن اخیر با آن روبرو بوده است. این بیماری زندگی مردم و اعضای تیم مراقبت و درمان در جنبه های مختلف سلامتی و بهزیستی اعم از جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی را تحت الشعاع قرار داده است. با این حال، علیرغم چالشهای متعددی که این بیماری در جنبه های مختلف ایجاد کرده است، فرصتهایی نیز پیش روی اعضای تیم بهداشتی درمانی فراهم نموده است. یکی از این فرصتها درک اهمیت سلامت معنوی و نیاز به مراقبت معنوی در موقعیتهای بحرانی است.
شیوع ویروس کرونا در ووهان چین و به دنبال آن جهانی شدن این بیماری سبب شد تا بسیاری از سبک های زندگی انسانی در جهان دارای شباهت یکسانی شود که غفلت از این الگوی واحد، مسیر همه گیری را برای این ویروس هموار خواهد ساخت. پیامد های این پدیده در زمینه های مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی تبلور یافته و بدیهی است که مدیریت و کنترل آن نیازمند شناخت دقیق آثار و پیامد ها است. یکی از حوزه های اجتماعی متاثر از این پدیده سبک زندگی می باشد.
افزایش جمعیت سالمندان، جامعه را با مشکلات و مسائل جدی رو به رو کرده است. سالمندی و شرایط ویژه افراد سالمند و تامین بهداشت روانی آنها ازجمله مسائلی است که توجه ویژه ای را می طلبد. شناخت ویژگی های روانی جامعه سالمندان با توجه به موقعیت های زندگی متفاوت آنها، می تواند مقدمه ای جهت ارتقا کیفیت زندگی آنها باشد. بنابراین ارزیابی سلامت روانی سالمندان دچار بیماری های مزمن برای تعیین نوع مداخله و پیش بینی اولویت ها و نیازهای اجتماعی، بهداشتی و روانی آنها بسیار حائز اهمیت می باشد.
(برای مطالعه ی ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید.)
سلامت روان کودکان در اپیدمی بیماری کرونا
بیماری ویروسی کووید ۱۹ که در حال حاضر علاوه بر ایران بسیاری از کشورهای دیگر جهان را نیز درگیر نموده است، علاوه بر مشکلات سلامت جسمی، آسیبهای روان شناختی نیز برای مبتلایان به این بیماری، خانواده های آنان، کارکنان تیم بهداشت و درمان و حتی دیگر پرسنل مشاغل مختلف را در پی دارد. در مطالعاتی که در اپیدمی های مختلف صورت گرفته است، دیده شده که در این همه گیری ها اختلالاتی مانند ترس، اختلالات خواب، اضطراب، افسردگی و افکار منفی رخ می دهند و در پاندمی کووید ۱۹ نیز این اختلالات در کشورهای مختلف دیده شده است. یکی از گروههای آسیب پذیر در این رابطه، کودکان هستند.
(برای مطالعه ی ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید.)
حمایت از سلامت روان نوجوانان در پاندمی بیماری کووید-۱۹
پاندمی کروناویروس (COVID-۱۹) باعث ایجاد یک وضیعت اورژانسی درسراسر کشورهای جهان شده است. شرایط اضطراری و بحرانی همیشه برای همه افراد استرس زا ست. نوجوانی به خودی خود دوران سختی است و همهگیری بیماری کرونا آن را سختتر هم میکند ترس از ابتلا به عفونت کرونا، خستگی و ناامیدی، اطلاعات ناکافی در مورد این بیماری، فقدان ارتباط با همکلاسی ها، دوستان و معلم ها، نداشتن فضای شخصی در خانه ، مشکلات اقتصادی خانواده ها باعث ایجاد مشکلاتی مانند اضطراب، عدم اطمینان و افسردگی در نوجوانان می شوند. برای کاهش آثار روانشناختی ناشی از گسترش بیماری کووید-۱۹ در نوجوانان چه کارهایی می توان انجام داد؟
( برای مطالعه ی ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید.)
اثرات پاندمی کووید-۱۹ بر سلامت روان افراد شاغل
کووید -۱۹ روش زندگی روزمره، کار، آموزش و اقتصاد دنیا را تحت تاثیر قرار داده است. بسیاری از پژوهش های موجود تمرکز بر سلامت جسمی افراد در دوران پاندمی دارند درحالی که وضعیت سلامت روانی افراد نادیده گرفته میشود. مطالعه انجام شده بر روی ۱۲۱۰ نفر در چین نشان داد که بالغ بر ۵۰ درصد مشارکت کنندگان اثرات متوسط تا شدید روانی ناشی از پاندمی را گزارش نموده اند.
(برای مطالعه ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید.)
اثرات قرنطینه ناشی از پاندمی کووید۱۹ بر بیماری های قلبی-عروقی
قرنطینه و ایزوله کردن دو اقدام هستند که می توانند از شیوع بیماری های عفونی جلوگیری کرده و یا انتشار بیماری را به حداقل برسانند. در مقوله بهداشت جامعه ، "قرنطینه" به جدایی افراد (یا جوامع) که در معرض یک بیماری عفونی هستند ، اشاره دارد. در مقابل ، "جداسازی یا ایزوله کردن " در مورد جدایی افراد یا جوامعی که با بیماری یا عامل عفونی مواجهه داشتند صدق می کند. از سوئی دیگر قرنطینه اغلب یک تجربه ناخوشایند است: از دست دادن آزادی، عدم اطمینان از وضعیت بیماری و کسالت، که می تواند اثرات چشمگیری در شرایط افراد ایجاد کند.
(برای مطالعه ی ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید.)