برگزاری وبینار همکاریهای بین المللی در حوزه پژوهشی و آموزشی
 

وبینار همکاریهای بین المللی در حوزه پژوهشی و آموزشی به همت مرکز تحقیقات مراقبت های روان جامعه نگر و واحد بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شیراز در روز دوشنبه ۲۸ تیر ماه ۱۴۰۰ از ساعت ۱۸ الی ۲۰ برگزار شد. این وبینار با هدف ارتقاء سطح آگاهی و توانمندی اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه همکاریهای بین المللی در حوزه پژوهشی و آموزشی انجام شد.

در هزاره سوم میلادی، جهانی شدن که روندی غالب در بخشهای مختلـف بشـری اسـت، آموزش عالی و دانشگاههای ایران را نیز تحـت تـأثیر قـرار داده و باعـث بـروز پدیـده هـایی چون بین المللی شـدن دانشـگاههـا، آمـوزشهـای فرامـرزی بـا بهـره گیـری از فنـاوریهـای ارتباطاتی، آموزش از راه دور و دانشگاه مجازی شـده اسـت. در ایـن میـان، همکـاریهـای علمی بین المللی از جمله تأثیرات تغییر جدیـد در عرصـه دانشـگاه وآمـوزش عـالی اسـت. امروزه همکاریهای علمی بین المللی ابزار مناسبی در جهت ارتقای کیفیت در دانشـگاههـا و تولید دانش کاربردی محسوب می شود. به عبارت دیگر این همکاریها به منزلـه پاسـخی به فشارها و الگوهای جهانی شدن جهت حفظ کـارآیی و بهـره وری و رقابـت در بازارهـای جهانی آموزش عالی است. با این وجود فقدان نگاهی راهبردی بـه ابعـاد و مؤلفـه هـای همکاریها، ضرورت پرداختن به این حیطه را مطرح می کند.

 با توجه به این شرایط، وبیناری تحت عنوان "همکاریهای بین المللی در حوزه پژوهشی و آموزشی" برای مدرسان و اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی برگزار گردید. در ابتدا سرکار خانم دکتر خاطره سیلانی معاون بین الملل دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی تهران بیانات خود را در زمینه فرایند بین المللی سازی خصوصا در حوزه فعالیتهای آموزشی با مراکز آموزشی در دانشگاههای خارج از کشور ارائه دادند. در این وبینار هدف از برگزاری برنامه های مشترک بین المللی تعمیق اهداف بین المللی سازی در دانشگاه، تقویت و توسعه همکاری های بین المللی در دانشگاه، ایجاد فرصت های استخدامی بهتر برای فارغ التحصیلان، استفاده مطلوب  و عملیاتی از تفاهمنامه ها و قراردادهای بین المللی و گسترش و ارتقای کیفی دوره های تحصیلات تکمیلی ذکر گردید و ضرورت و اهمیت فرایند بین المللی شدن با تاکید بر بستر سازی در رویکردی داخلی مطرح شد و انواع مدارک آموزشی مشترک بین المللی توضیح داده شد.

سخنران بعدی این وبینار جناب آقای دکتر محمد نامی، معاون تحقیقات و فناوری دانشکده علوم فناوریهای نوین پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بودند. ایشان در زمینه انجام پژوهش در حوزه بین الملل، سخنرانی خود را ایراد کردند. در ابتدا فلسفه و اهداف تحقیق ذکر شد که از جمله این اهداف ایجاد ثروت، کارآفرینی برای افراد در جوامع و بطور کلی بهبود شرایط عمومی جوامع عنوان شدند. بنا به اظهارات این سخنران تحقیق باید ترسیم کننده خط مشی در سطح کلان برای جوامع باشد که در این راستا علوم و فناوریهای همگرا می تواند نقش مهمی ایفا نماید. براساس سخنرانی ایراد شده در این بخش از وبینار، تحقیق در مقیاس بین المللی باید متناسب و در راستای نیازهای جهانی باشد و در مقیاس کشوری باید تحقیق در راستای اولویت های جامعه باشد و برایند های پژوهش باید نیازهای داخلی و درون مرزی را برطرف کند. در این راستا به همکاریهای مشترک در قالب انواع مختلف تفاهم نامه ها، تبادلات دانشگاهی، انتشارات مشترک، برنامه های مشترک اصلاع رسانی، و اشتغال اعضای هیات علمی در سطح بین المللی اشاره گردید.