• 1399/10/16
  • - تعداد بازدید: 18
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

گزارش برگزاری وبینار راهکارهای مدیریت استرس کارکنان مراکز درمانی در پاندمی کرونا

گزارش برگزاری وبینار "راهکارهای مدیریت استرس کارکنان مراکز درمانی در پاندمی کرونا"

به نام خدا

 
گزارش برگزاری وبینار "راهکارهای مدیریت استرس کارکنان مراکز درمانی در پاندمی کرونا"
 
وبینار استانی "راهکارهای مدیریت استرس کارکنان مراکز درمانی در پاندمی کرونا" به همت واحد آموزش مدیریت پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز و مرکز تحقیقات مراقبتهای روان جامعه نگر در روز سه شنبه 14 مردادماه 1399 از ساعت 10 الی 13 برگزار شد. این وبینار با هدف ارتقاء سطح سلامت روان کارکنان بیمارستان ها و مراکز درمانی و ارائه روش ها و مطالب کاربردی برای آنها در بحران پاندمی کرونا انجام شد. با توجه به اینکه کار کردن در شرایط بحران برای اکثر ارائه دهندگان خدمات درمانی تنش زا است و با مواردی مانند خطر ابتلا به بیماری، نگرانی از آسیب اطرافیان، بار کاری سنگین، جدایی از خانواده، تصمیم های دشوار در شرایط بحرانی و مشاهده درد بیماران مواجه می شوند، بنابراین پیشگیری و مدیریت استرس برای ارائه دهندگان خدمات درمانی امری ضروری به شمار می رود. با توجه به این شرایط، در این وبینار سعی شد تا در ابتدا از نظر اپیدمیولوژیک به بحث همه گیری بیماری کرونا پرداخته شود. روند ابتلا و نرخ مرگ و میر در ایران و جهان از ابتدای شیوع تا کنون با استفاده از نمودارها به طور کامل تشریح شد. سپس به جنبه های مختلف روانشناختی و آسیب های روانی ناشی از کار کردن در این شرایط و شناسایی علایم و نشانه های وجود استرس در فرد به طور مفصل پرداخته شد. در آخر نیز به معرفی روش های کاربردی جهت کنترل استرس و اضطراب در این شرایط اشاره شد.
 
از جمله مطالب مطرح شده در این وبینار تاثیر استرس ناشی از شرایط پاندمی کرونا بر سلامت روان کارکنان بخش درمان و روابط آنها در محیط خانواده و کار بود. به گفته سخنرانان این وبینار فشار کاری مضاعف و طولانی مدت این بحران بر پرسنل مراکز درمانی به خصوص در بخش مراقبتهای ویژه، باعث ایجاد آسیب های روانی از جمله افسردگی، اضطراب و استرس در آنها شده است. این آسیب ها به مرور زمان می تواند بر خود فرد، روابط خانوادگی و کاری اثر گذاشته و کیفیت زندگی وی را کاهش دهد. ازجمله تاثیرات این آسیب ها می توان به پرخاشگری، بی حوصلگی، خستگی مفرط، اختلالات خواب و غیره اشاره کرد. بنابراین امید دادن، حمایت از یکدیگر، انگیزه دادن، ارائه روشهای کنترل استرس و تشکیل گروه های مشاوره و روان درمانی ویژه برای کارکنان مراکز درمانی و بیمارستانها می تواند باعث افزایش بازده کاری شود و از فرسودگی شغلی جلوگیری نماید.
 
از دیگر مباحث مطرح شده در این وبینار، تاثیر فضای مجازی و اخبار منفی بر استرس افراد است. مدیریت استفاده از فضای مجازی مانند اینستاگرام می تواند در کاهش استرس نقش مهمی را ایفا کند. استفاده از موسیقی های آرام بخش، مطالعه کتب انگیزشی، تماشای فیلم های شاد و خواندن اخبار مثب و امیدبخش می تواند ازجمله روشهای افزایش امید و آرامش در کارکنان بخش درمان باشد. همچنین برای سلامت روان و سازگاری بهتر در این بحران به ارائه راهکارها و روش های کاربردی پرداخته شد. از جمله راهکارهای ارایه شده می توان به انجام تمرین های شناختی-رفتاری (CBT)، خود مراقبتی در سطح فردی و خانواده، انجام تمرین های آرام سازی، باغبانی، تکنیک یادداشت نویسی روزانه، ایجاد انضباط فردی و جسمی، کنترل افکار، احساسات و رفتار منفی، مطالعه کتابهای مفید و مثبت، تغییر در سبک زندگی و انجام ورزشهایی مانند یوگا اشاره کرد که هریک به طور مفصل و کاربردی شرح داده شدند.
 
 
مرکز تحقیقات مراقبتهای روان جامعه نگر
  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبری : 35280
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید